Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Welkom in Waddenstad


Foto Isaac Kohane

Kanoeten vliegen twee keer per jaar de halve wereld over, zeewier is heel eiwitrijk en zeehonden kunnen wel een kwartier onder water blijven. Hoe weten we dit soort dingen? Dankzij de wetenschap! In de nieuwe tentoonstelling Waddenstad volg je tien onderzoekers in hun zoektocht naar antwoorden. De onderzoekers werken bij het Koninklijk NIOZ en bij Wageningen Marine Research aan vraagstukken die te maken hebben met het leven in of bij de zee. 

Winkelen langs de wetenschap


De tentoonstelling is opgezet als een winkelstraat. In elk winkeltje wordt een ander onderzoek behandeld. In de Zebo zie je dat er Texelse meeuwen zijn die helemaal naar Amsterdam vliegen voor hun dagelijkse portie friet. Bij Radio Zeehond kun je bellen met een gezenderde zeehond. In het politiebureau ontdek je wie de moordenaar is van de bruinvissen. Wetenschap met een twist!

Ariëtte Commijs

Receptie - Ik heb vroeger eens stage gelopen op Ecomare en na 10 jaar in de verpleging kwam ik hier terug. Ik vind het erg leuk om mensen informatie en voorlichting te geven en ze zo enthousiast te krijgen voor het eiland. Het is een afwisselende baan met geen dag hetzelfde.