Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Voorjaarsvakantie Ecomare - 23-02-17

Op woensdag 1 maart is er extra veel te doen bij Ecomare. Kom gezellig langs! De conservator laat je zien hoe een maanvis er van binnen uitziet, er is poppentheater en het inloopatelier is open. Het past allemaal naast de voerpresentaties van de zeehonden en bruinvissen, want die mag je natuurlijk ook niet missen!

Het inloopatelier vind je in het restaurant. Kunstenaar Maaike Ebbinge heeft een heel leuke activiteit bedacht: onderwaterdieren maken. In een potje water ‘zwemt’ je eigengemaakte fantasiedier. Maak hem zo kleurig als je zelf wilt!

Maanvissen zijn heel bijzondere vissen. Het lijkt wel alsof ze alleen uit kop bestaan! Ze kunnen enorm worden; vier meter in doorsnede en meer dan duizend kilo. Het exemplaar dat de conservator woensdag gaat laten zien is een jonkie. Nadat hij de vis in zijn geheel heeft getoond en over zijn leefwijze heeft verteld, snijdt hij hem open. Ook over de binnenkant valt heel veel te vertellen! Omdat het aantal zitplaatsen beperkt is, delen we gratis toegangskaartjes uit bij de kassa. Als ze op zijn, is de zaal vol. #UPDATE: de zaal is inmiddels helemaal vol

Het poppentheater is bedoeld voor kinderen tussen 3 en 8 jaar. Natuurlijk mag er ook een volwassene mee. Omdat het aantal zitplaatsen beperkt is, delen we gratis toegangskaartjes uit bij de kassa. Als ze op zijn, is de zaal vol.

Voor het overzicht is hier het dagprogramma van woensdag 1 maart:
10.30 Bruinvispresentatie
12.00 Maanvis van binnen
11.30 Zeehonden voeren
12.00-15.30 Inloopatelier open
12.30 Poppentheater
13.30 Bruinvispresentatie
14.30 Vissen voeren
15.30 Zeehonden voeren

Blijf op de hoogte! Volg ons via:
Geef deze pagina door via: