Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Sneak-preview: nieuwe expo - 14-04-17

Je leert nog eens wat in Waddenstad! Vanaf vandaag kun je alvast een kijkje nemen in onze nieuwe expositie over onderzoek in de Wadden- en Noordzee. Kruip in de huid van een wetenschapper en ga zelf op onderzoek uit naar zeevogels, zeehonden, zeewier, mossels en de wadbodem. Officieel wordt de tentoonstelling op 12 mei geopend, maar er is nu al zoveel te zien en te doen dat we besloten hebben om bezoekers alvast een kijkje te laten nemen.

Tien wetenschappers
Kanoeten vliegen twee keer per jaar de halve wereld over, zeewier is heel eiwitrijk, zeehonden kunnen wel een kwartier onder water blijven en Texelse meeuwen eten patat in Amsterdam. Hoe weten we dit soort dingen? Dankzij de wetenschap! In de nieuwe tentoonstelling Waddenstad volg je tien onderzoekers in hun zoektocht naar antwoorden. De onderzoekers werken bij het Koninklijk NIOZ en bij Wageningen Marine Research aan vraagstukken die te maken hebben met het leven in of bij de zee. De expositie is opgezet als een winkelstraat. Kom alvast shoppen langs de wetenschap en vul je mandje met kennis van zee!

Vakantie
Tijdens de vakanties worden er allerlei leuke activiteiten rondom zeeonderzoek georganiseerd, zoals lezingen, een onderzoekskar, het zeelaboratorium en speciale teken- en knutselactiviteiten.

Meer weten?
Lees meer over exposities en de extra activiteiten bij Ecomare op onze website.  

Welkom in Waddenstad (foto's Salko de Wolf)Welkom in Waddenstad (foto Ecomare)

Welkom in Waddenstad (foto's Salko de Wolf)Kijk mee over de schouder van de onderzoeker (foto Ecomare)

Welkom in Waddenstad (foto's Salko de Wolf)Luister naar het verhaal van de zeehond (foto Ecomare)

Welkom in Waddenstad (foto's Salko de Wolf)Ga op reis met de kanoet (foto Ecomare)

Welkom in Waddenstad (foto's Salko de Wolf)Kruip in de huid van een onderzoeker (foto Ecomare)

Blijf op de hoogte! Volg ons via:
Geef deze pagina door via: