Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Zeehonden terug naar zee - 17-03-17

Andreas, Vijay, Desmond en Tygo konden terug naar zee (foto Sibbie Haak)

Het was er een prachtige dag voor! Gisteren konden vier herstelde zeehonden terug naar zee. De twee grijze zeehonden, Tygo en Desmond, en twee gewone zeehonden, Andreas en Vijay, namen er alle tijd voor. Ze bobberden rustig over het strand en stopten geregeld om even aan het zand te snuffelen. Ze bleven nog een lange tijd bij elkaar, ook in het water.

In de opvang
De gewone zeehonden Vijay en Andreas raakten afgelopen winter in de problemen door een fikse longworminfectie. Jonge zeehonden krijgen hier last van als ze om de een of andere reden verzwakt zijn geraakt. Daar kregen ze een ernstige longontsteking door; ze waren echt doodziek. Grijze zeehonden Tygo en Desmond zijn deze winter geboren en tijdens een heftige storm te vroeg van hun moeder gescheiden geraakt. Ze zijn in de opvang flink gegroeid en zelfstandig geworden. Het is een feest om ze alle vier gezond en wel terug naar zee te zien gaan!Terug naar zee (foto Sibbie Haak)Terug naar zee (foto Sibbie Haak)

Meer weten?
Op onze website kun je meer lezen over de zeehondenopvang bij Ecomare. In de digitale encyclopedie vind je meer over zeehonden. Wil je de zeehonden in onze opvang een steuntje in de rug geven? Kijk dan eens op onze website of doneer direct met de knop op onze Facebookpagina.

Blijf op de hoogte! Volg ons via:
Geef deze pagina door via: