Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Zeehonden terug naar zee - 13-04-17

Cootje, John, Corrie, Floris, Babbels en Wouter konden vandaag gezond en wel weer terug naar zee! Bijzonder om te zien hoe verschillend de zeehonden reageerden. Floris ging als eerste te water, op de voet gevolgd door Wouter, Babbels en Corrie. Grijze zeehond John had niet zo’n haast en bobberde wat heen en weer op het strand. Cootje bleef zelfs nog een hele tijd relaxed op het zand liggen. Uiteindelijk gingen ze alle zes te water. Een nieuwe kans voor deze dieren!

Zeehonden terug naar zee-Bekijk de video op youTubeZeehonden terug naar zee-Bekijk de video op YouTube  

In de opvang
Grijze zeehonden Cootje, John, Corrie, Floris, Babbels zijn deze winter geboren en tijdens een heftige storm te vroeg van hun moeder gescheiden geraakt. Misschien herinner je je de foto’s van Cootje nog. Ze was zo ontzettend klein! Ze is in de opvang flink gegroeid en zelfstandig geworden. De gewone zeehonden Babbels en Wouter raakten afgelopen winter in de problemen door een fikse longworminfectie. Jonge zeehonden krijgen hier last van als ze om de een of andere reden verzwakt zijn geraakt. Daar kregen ze een ernstige longontsteking door. Het is een feest om ze nu alle zes weer gezond en wel terug naar zee te zien gaan!

Cootje, toen ze net in de opvang was.Cootje, toen ze net in de opvang was.

Meer weten?
Op onze website kun je meer lezen over de zeehondenopvang bij Ecomare. In de digitale encyclopedie vind je meer over zeehonden. Wil je de zeehonden in onze opvang een steuntje in de rug geven? Kijk dan eens op onze website of doneer direct met de knop op onze Facebookpagina

Blijf op de hoogte! Volg ons via:
Geef deze pagina door via: