Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Zoek in de Encyclopedie
  • Ned: baardvleermuis (snorvleermuis)
  • Eng: whiskered bat
  • Fra: le vesperitilion ŕ moustaches
  • Dui: die Kleine Bartfledermaus
  • Lat: Myotis mystacinus
, doevos via www.flickr.com

Baardvleermuis

Baardvleermuizen danken hun naam aan de tastharen op hun snuit. Ze jagen de hele nacht, en soms zelfs overdag, langs bosranden en boven paden. In de zomer is de baardvleermuis best zeldzaam, maar in de winter worden er toch behoorlijk veel geteld in de winterverblijven. Omdat de winterverblijven en zomerverblijven waarschijnlijk niet ver uit elkaar liggen, denken onderzoekers dat er in de zomer meer baardvleermuizen in Nederland huizen dan tot nu toe werd gedacht.