Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Zoek in de Encyclopedie

Dieren en planten

Water en land

Mens en Milieu

  • Ned: franjestaart
  • Eng: Natterer's bat
  • Fra: le vespertilion de Natterer
  • Dui: die Fransenfledermaus
  • Lat: Myotis nattereri
Franjestaart, Pierre Bonnet

Franjestaart

Franjestaarten vliegen langzaam, maar kunnen erg goed manoeuvreren. Ze pikken†met gemak†vliegen en rupsen van muren en bladeren. Ze kunnen zelfs een spin uit zijn web pakken, zonder het web zelf te raken. De franjestaart leeft graag in bosrijke gebieden met kleine beekjes, bosvijvers en oude lanen.†Je kunt ze vinden in Zeeland, de kustgebieden en de rest van Nederland, maar niet op de waddeneilanden.