Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Ontdek het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel


Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. Via Ecomare kun je ook het duinpark bezoeken. Je kunt er uren rondstruinen en van alles te weten komen over de natuur van de wadden en de Noordzee. Nadat je alles hebt bezocht en gedaan hebt kun je heerlijk uitblazen in het restaurant.

Veel nieuws te ontdekken bij Ecomare


De Walviszaal - In deze nieuwe indrukwekkende tentoonstelling loop je letterlijk tussen de walvisskeletten.
Zeehondenbassins - De zeehonden zwemmen in grote bassins. Om die van de grijze zeehonden zit een hek, maar de gewone kunnen er zo uitkomen. En dat doen ze ook regelmatig! Eén bassin heeft een wand met kijkruiten.
Bruinvisbassin - Eén bassin is speciaal ontworpen voor bruinvissen, mini-walvissen uit de Noordzee. Je kunt ze zowel onder als boven water bekijken.
Speelwad - In de eb vloed speeltuin 'het Speelwad' speel je voetje van de vloer met het getij.
Kinderwandeling - Zo wil ieder kind een tochtje door de duinen maken: een kinderwandeling met educatieve speeltoestellen.
Duinparkgids op je mobiel – een app die je tijdens je wandeling door het Duinpark van alles vertelt over het leven in deze duinen.
Museum audiotour - Bij de receptie kunt u voor € 1,- een audiotour huren. Deze geeft u op allerlei plekken in het museum extra informatie. Het apparaatje is bijzonder eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Behalve Nederlands ook in Duits, Engels, Frans en Italiaans beschikbaar.

Leukste uitje van Noord-Holland: brons voor Ecomare


Bij de verkiezing van het leukste uitje van Noord-Holland is Ecomare voor 2016 op de derde plaats geëindigd!

Plattegrond


Klik op de afbeelding voor een versie die af te drukken is.

Bezoek ook onze andere musea!


Ecomare heeft drie zustermusea op Texel. Dat zijn de vuurtoren, de Oudheidkamer en museum Kaap Skil. Deze musea hebben ieder een heel eigen sfeer en collectie, maar kunnen extra kwaliteit bieden door nauw samen te werken.

neem alvast een kijkje