Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

De dieren van Ecomare


Kleine hondshaai die pas uit het ei is gekomen

Zeehonden


Op Ecomare kunt je heel dicht bij de zeehonden komen. Tijdens het voeren (om 11.30 en 15.30) vertellen de verzorgers van alles over de zeehonden en de Waddenzee. Vaak zijn er jonge zeehonden in de opvang te zien. In de zomer zijn dat gewone zeehonden, en in de winter grijze. Grijze zeehonden worden namelijk hartje winter geboren.

Bruinvissen


In een speciaal aan hun behoeftes aangepast bassin zwemmen twee bruinvissen. Bruinvissen zijn kleine walvissen. Het zijn vrolijke, vertederende dieren die dol zijn op aandacht en spelletjes. Via de onderwaterramen kun je proberen met ze te spelen. Om 10:30u en 13:30u is er een bruinvispresentatie waarbij je van alles te weten komt over de bruinvissen.

Vogelopvang


In de vogelopvang van Ecomare komen zieke, gewonde en verzwakte vogels weer op krachten. Er is een speciale vogelwasmachine voor vogels die olie op hun veren hebben. Door de ramen en op een filmpje kan je zien hoe de opvang van vogels in z’n werk gaat.

Zeeaquarium


Het zeeaquarium van Ecomare is ondergronds gebouwd. In de grote open aquaria leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Per aquarium is een leefgebied nagebouwd. Zo zie je welke vissoorten er vooral in open zee leven en welke in de havens. Om 14:30u worden de dieren in het zeeaquarium gevoerd.

Jarco Havermans

Dierverzorging – Sinds september 2016 werk ik op Ecomare. Na mijn studie Mariene Biologie wist ik dat mensen iets leren over de zee is waar mijn passie ligt. Dat kan ik hier op Ecomare volop doen natuurlijk. Ik hoop dan ook dat jullie iets opsteken van mij en mijn collega’s!