Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Ontdek met de gids de Texelse natuur!


Heerlijk naar buiten op Texel

Texel, met al z'n verschillende landschappen, heeft geweldige mogelijkheden om naar buiten te gaan. De natuur op Texel is het hele jaar door een belevenis. Zeehonden kijken op de Waddenzee, vissen met een garnalennet, vogels bespieden met een verrekijker, met al je zintuigen op ontdekkingstocht in de Slufter, het wad onderzoeken...

Excursies op Texel


De natuur op Texel kun je op veel manieren ontdekken en beleven. Er is zoveel moois te zien! De Texelse duinen zijn niet voor niets een Nationaal Park. Maar ook in de kwelders aan de Noordzee en de Waddenzee huizen veel bijzondere planten en dieren. Texel is het vogeleiland van Nederland, vooral tijdens de vogeltrek komen miljoenen vogels hier rusten en bijtanken. Struin met een ervaren gids door de unieke natuur en ontdek waarom deze gebieden zo bijzonder zijn!

Wadexcursies


Tijdens een wadexcursie ervaar je van dichtbij hoe belangrijk de Texelse wadden zijn voor allerlei dieren. Wadlopen op zich is al spannend. En dit is niet zomaar wadlopen. Je gids vertelt ondertussen van alles over het leven dat je tegenkomt en wijst je op grote en kleine bijzonderheden. Door lekker zelf bezig te zijn met netjes, hengels en handen ontdek je wat dit natuurgebied zo bijzonder maakt. Zo bijzonder, dat het is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Beleef de Waddenzee en krijg het unieke gevoel van het lopen op de bodem van de zee!

Boek je excursie


Op de pagina 'Excursie boeken' vind je een overzicht van alle natuurexcursies op Texel door Ecomare, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Waddenvereniging. De natuurexcursies en familieprogramma's  zijn hier online te boeken. Programma's & excursies voor scholen moeten telefonisch besproken worden.

Leo van der Vaart

Educatie - Ik heb wat biologie geleerd en ooit ben ik nog vuurtorenwachter geweest. Eén van mijn hobby's is vogels kijken en als vogelwachter heb ik de Slufter en de Muy goed leren kennen. Voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd en ik ga graag met je op ontdekkingspad!