Swoosh
 

Texelse musea

Wat leuk dat je naar Texel komt! Er is hier heel veel te zien en te doen. Onder Stichting Texels Museum vallen maar liefst vier musea. Naast Ecomare zijn dat Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en de Oudheidkamer. Met ieder een heel eigen sfeer en collectie. Maak je bezoek aan het eiland compleet en ontdek meer over de Texelse natuur en cultuur in onze musea!

Op onderzoek uit bij Ecomare in de meivakantie

Ecomare

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je ziet er zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen!

Museum Kaap Skil

Bij Museum Kaap Skil ontdek je de roemruchte maritieme geschiedenis van Texel. De collectie bevat topvondsten uit eeuwenoude scheepswrakken die voor de kust van het eiland op de zeebodem liggen. Van de 16e tot de 18 e eeuw lag daar de Reede van Texel, waar handels- en oorlogsschepen voor anker gingen. Die tijd herleeft op ’s werelds grootste maritieme maquette in het entreegebouw van het museum. Opgedoken vondsten uit scheepswrakken vertellen verhalen over verre reizen, rijkdom, avontuur en ontbering. De Jurk uit het Palmhoutwrak is natuurlijk veruit de beroemdste, maar in Museum Kaap Skil ontdek je nog veel meer schatten uit zee. Buiten, in het openluchtmuseum, is te zien hoe het leven op Texel vroeger was. In de vakanties bruist het er van de activiteiten. Museum Kaap Skil is een leuk én leerzaam dagje uit!

Bezoek de website van Museum Kaap Skil

Vuurtoren Texel

De stoere rode vuurtoren op het noordelijkste puntje van het eiland is voor veel mensen hét symbool van Texel. Je wilt hem dus zeker beklimmen als je op ons Waddeneiland bent. Goed nieuws: dat kan! Hij is de enige vuurtoren in Nederland die aan drie kanten omringd is door zee. Je kijkt uit over het Werelderfgoed Waddenzee en de Noordzee. Beklim de vuurtoren via de gietijzeren wenteltrap voor een adembenemend uitzicht.

Bezoek de website van Vuurtoren Texel

Oudheidkamer Texel

De Oudheidkamer is een historisch museum in het centrum van Den Burg. Het bijzondere pand uit 1599 is Oudhollands ingericht. De meubels en antieke gebruiksvoorwerpen brengen je terug naar het verleden. Misschien woonde de oma van je oma nog zo! De kruidentuin van het museum is een groen paradijsje vol geneeskrachtige kruiden.

Bezoek de website van De Oudheidkamer

Ontvang onze nieuwsbrief


Waar gebruiken wij uw gegevens voor?


Volg ons

Deel ook jouw ervaring met #EcomareTexel