Zin in een sardientje? Kijk heel even op de verpakking voordat je het blik open trekt. De ene sardine in blik blijkt de andere niet te zijn. Dat ontdekte de Keuringsdienst van Waarde onder andere met hulp van Ecomare-conservator Arthur Oosterbaan. De verbijstering van onze conservator is goed te zien in de uitzending op donderdag 7 september.
De aflevering werd donderdag uitgezonden op NPO3 om 20.25 uur. Presentator Ersin Kiris kwam enkele maanden geleden met een tas vol blikjes vis naar Ecomare. Samen met Arthur bekeek hij de inhoud van de blikjes. Arthur determineerde de inhoud, die niet altijd gelijk was aan wat hij verwachtte. Uitzending gemist? Hier kun je hem bekijken.
In de programma’s van de Keuringsdienst van Waarde staan de claims van fabrikanten centraal. Klopt het wat ze beweren en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden op food, non-food en nieuwsgerelateerde kwesties.