Swoosh
 

Adopteer een zeehond

Bij Ecomare worden jaarlijks zo’n honderd zeehonden opgevangen. Daarnaast is er een vaste groep zeehonden die zich niet in het wild kunnen redden. Help je mee voor ze te zorgen? Door een zeehond te adopteren, betaal je mee aan de vis, de dierenarts, de verzorging en de huisvesting. Je kunt kiezen uit Daan, Rianne, Karien of Annie. Zij staan symbool voor alle zeehonden bij Ecomare, zowel in de vaste groep als in de opvang.

Wat houdt een adoptie in?

Je kunt een zeehond adopteren voor € 60,- per jaar of € 5,- per maand. Met deze symbolische adoptie steun je de hele zeehondenopvang. Je bent niet de enige die een bepaald dier adopteert. Dankzij alle adoptanten samen kan Ecomare voor de dieren blijven zorgen.

Wat krijg je ervoor?

Als nieuwe adoptant krijg je een envelop thuisgestuurd met daarin onder andere een grote foto van je zeehond, informatie over het dier en een entreekaartje voor Ecomare.  Verder ontvang je het krantje ‘Ecomare bericht’, maandelijks een nieuwsbrief per e-mail en elk jaar een nieuwe foto. Op de jaarlijkse donateursdagen ben je van harte welkom.

Adoptiezeehond cadeau geven

Geef eens een zeehond cadeau! Leuk voor een verjaardag, huwelijk of jubileum. Vermeld bij de opmerkingen in het formulier de naam en het adres van degene die het cadeau krijgt. Je kunt ook tijdens kantooruren bellen om het te regelen: 0222-317741.

Adoptie opvangzeehond

Je kunt een eigen opvangzeehond adopteren en terugbrengen naar zee. Dit is een exclusieve vorm van adoptie, vooral geschikt voor bedrijven of groepen. De bijdrage voor een eigen opvangzeehond is eenmalig € 2500,-. Kijk hier voor meer informatie.

Liever geen machtiging?

Maak dan je bijdrage over op rekeningnummer NL90 ABNA 0893463612 op naam van Ecomare, De Koog, onder vermelding van ‘nieuwe Adoptie’ samen met de naam van de zeehond (Daan, Rianne, Karien of Annie), je naam en adres. Voor de zekerheid is het handig als je ook een mailtje stuurt naar vrienden@ecomare.nl.

Belastingvoordeel

Om een gift van de belasting te mogen aftrekken, is een schenkingsformulier nodig. Je legt je dan voor minimaal vijf jaar vast voor een door jezelf te bepalen jaarbijdrage. Je kunt het formulier hier downloaden en invullen. Je kunt het schenkingsformulier desgewenst ook opvragen via vrienden@ecomare.nl. Voor meer informatie over periodiek schenken staat Eva van Ginkel je graag te woord. Zij is te bereiken via 0222-317741 of evavanginkel@texelsmuseum.nl.

Vanuit het buitenland

Als je vanuit het buitenland je bijdrage overmaakt gebruik je IBAN: NL90 ABNA 0893 4636 12 en BIC: ABNANL2A, op naam van Ecomare, Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog, Nederland.

Voorwaarden bij het afgeven van een machtiging

Voorwaarden van online doneren.

Ja, ik adopteer

Ik betaal per *

Bedrag *

Mijn gegevens

Waar gebruiken wij uw gegevens voor?

(Velden met een * zijn verplichte velden)

Daan

Daan is een jonge vrouwelijke gewone zeehond. Toen Daan in november 2015 bij Ecomare in de opvang kwam, had ze al een flippermerk. Ze was dus al eens opgevangen geweest. Daan bleek een hartruis te hebben. Daarom mocht ze bij Ecomare blijven. Wij hebben haar in de loop van de jaren steeds zelfverzekerder zien worden. Ze voelt zich helemaal thuis bij ons!

Adopteer Daan

Rianne

Gewone zeehond Rianne is al een hele tijd bij Ecomare. Tijdens het voeren kan ze zich behoorlijk uitsloven om aandacht en vis. Dan moet je oppassen, want ze spettert flink met water! Verder is Rianne een heel vriendelijke zeehond.

Adopteer Rianne

Karien

Gewone zeehond Karien heeft zelf ontdekt dat mensen het leuk vinden als ze zwaait. De dierverzorgers hebben haar geleerd het alleen nog te doen als zij het aan haar vragen. Karien is een nieuwsgierige zeehond, maar wel op een voorzichtige manier. Ze houdt niet van veel drukte. Ze is erg leergierig en heeft misschien wel de mooiste snorharen van allemaal!

Adopteer Karien

Annie

Annie is een actieve grijze zeehond. Verstoppertje spelen met de dierverzorgers en meezwemmen met een rennende verzorger zijn haar favoriete bezigheden. Nieuwe speeltjes vindt ze ook geweldig: ze gaat ze meteen onderzoeken! Annie is kieskeurig: haar lievelingseten is makreel en voor kleine visjes trekt ze haar neus op. Annie deelt haar verblijf met soortgenoot Betty.

Adopteer Annie

Ontvang onze nieuwsbrief


Waar gebruiken wij uw gegevens voor?


Volg ons

Deel ook jouw ervaring met #EcomareTexel