Swoosh
 

Zomerfeestjes bij Ecomare

Op 2, 5 en 12 augustus vieren we de verjaardag van de gewone zeehonden bij Ecomare. Niet dat die dieren dan echt op die dagen jarig zijn, want we weten hun verjaardag niet precies. Maar het is in ieder geval in de zomer, want nu is het geboorteseizoen van de gewone zeehonden. We vieren het deze vakantie drie keer, zodat jij hopelijk ook kunt komen. Op 25 juli staan de walvissen in de spotlights. Verschillende walvisexperts vertellen die dag over hun ervaringen en tonen de mooiste foto’s. Blijf jij de hele dag?

Zeehondenverjaardag

Wat hoort er bij een verjaardag? Taart en spelletjes! De dierverzorgers hebben uitdagende spelletjes voor de zeehonden bedacht en maken een vistaart. We hoeven voor de zeehonden natuurlijk niet met een baksel aan te komen. Voor de bezoekers zijn er eigen spelletjes, want vishappen trekt jou vast niet. Maar haringwerpen, een haringpuzzel maken, een verjaardagskaart kleuren of hengelen vind je ongetwijfeld wél leuk! Vier jij de verjaardagen met ons mee?

Walvisdag

Ontdek alles over walvissen tijdens de Walvisdag op 25 juli! Deze dag zit vol verhalen en indrukwekkende fotoreportages. Ze gaan over levende walvissen in de natuur, het bergen van aangespoelde walvissen op het strand, onderzoek aan walvissen, de evolutie en kenmerken van deze machtige zeezoogdieren en het fotograferen van walvissen. In de agenda staat het hele programma.

Andere dagen in de zomervakantie

Kan je niet op een van bovenstaande dagen naar Ecomare komen? Niet getreurd, ook op de andere dagen is een bezoek aan Ecomare een feestje. In de zeehondenopvang zie je kleine zeehonden die als pasgeboren pup zijn opgevangen. Ze eten als dijkwerkers, dus dat komt helemaal goed! Welke dieren er in de vogelopvang worden verzorgd, is altijd een verrassing. Tijdens de presentaties bij de zeehonden en in het Zeeaquarium vertellen de dierverzorgers over de dieren. En in het museum ontdek je meer over de natuur van de wadden en Noordzee. Trek er gerust een paar uur voor uit!

Ontvang onze nieuwsbrief


Waar gebruiken wij uw gegevens voor?


Volg ons

Deel ook jouw ervaring met #EcomareTexel